Danube Watch 3/2020 -2020 Danube Quiz!

2020 Danube Quiz!

2020 Danube Quiz!

Test your Danube knowledge with our Danube Day-inspired quiz!
We hope that you find this bit of trivia interesting! Find the solutions at the bottom of the page.

How many tributary rivers feed into the Danube?

A. Fewer than 125
B. Exactly 155
C. More than 175

The Danube is the second-longest river in Europe, but where does it rank globally?

A. 15th
B. 30th
C. 50th

The Danube flows directly through nine countries, but through how many national capital cities?

A. 4
B. 7
C. 5

With a total length of 2,850km, how many total kilometres of the Danube are navigable?

A. 1,520km
B. 2,415km
C. 2,850km

83 million people live in the Danube Catchment Area. How many of these people depend on the Danube as a source of drinking water?

A. 50 million
B. 30 million
C. 20 million

The Danube River Basin is not just home to millions of people; many animals also call the area home. How many unique animal species can be found in the basin?

A. Fewer than 2,000
B. More than 5,000
C. Exactly 3,000

Of the roughly 100 fish species native to the Danube River Basin, how many are species of sturgeon?

A. 5
B. None, they are all extinct
C. 2

The ICPDR works closely with organisations that represent a variety of public interests. How many organisations currently have official observer status with the ICPDR?

A. 6
B. 12
C. 24

The famous 'Danube School' refers to what?

A. A dance school where the Waltz was invented
B. A philosophical school of thought focused on man's closeness to nature
C. A group of artists who painted mainly pure landscapes

Nearly the entire length of the Danube acted as the historical boundary of what empire?

A. The Roman Empire
B. The Austro-Hungarian Empire
C. The Ottoman Empire

1:c, 2:b, 3:a, 4:b, 5:c, 6:b, 7:a, 8:c, 9:c, 10:a

Share this page